Vi byter elbolag till Tibber

Då var det dags att testa något nytt för att se om vi kan förändra vår elförbrukning. I ett nytt avtal med Tibber testar vi nu Rörligt timpris.

Alltid haft rörligt elavtal

Vi har haft rörligt elavtal sedan vi flyttade in i huset fast bytt elleverantör två gånger.

Nu senast har vi haft Karlskoga Energi och Miljö i några år. De äger nätet här runt Karlskoga och vi får en och samma faktura med elnätsavgifter och elförbrukning, samt sophämtning. Det har såklart varit enkelt med allt på en faktura.

Tidigare hade vi Fortum med ett rörligt avtal på 100% fossilfri el.

Annons
Jämför dina bolån och privatlån hos Comboloan

Byter till Tibber

Nu byter vi till Tibber och ett timprisavtal för att se hur mycket vi kan påverka kostnaden för den förbrukade elen själva. Tibber är ju också fossilfri el vilket vi vill ha. Om det inte fungerar bra så måste vi byta tillbaka till ett rörligt månadsavtal. Vi kan se förbrukningen med en dags fördröjning i deras app på mobilen.

Timpriset i appen.

Att leva helt utan el

I ett kortare inslag ifrån. SVT intervjuas Felicia och Sebastian som bor i Sollefteå och inte har någon el till sitt hus längre. De har tagit bort sin elmätare för att klara sig utan el framöver. Skönt för dem att slippa betala den dyra elräkningen som kommer i Januari.

Till SVT’s inslag om Felicia och Sebastian

Annons för Granngården

Elplanering

Det aktuella timpriset som syns i appen och när förbrukningen sker blir avgörande. Timpriset syns ett dygn i förväg så att det går att planera lite när du ska använda större förbrukare.

Vi ligger aningen högt i vår elförbrukning runt 20 000 kWh per år i vårt gamla hus. Kanske trots eller på grund av en gammal bergvärmepump, elbil och eget vatten. Det blir intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s