Katterna

Här på Övergården bor tre katter.
Sofie är allergisk mot katter så alla tre får bo ute i våra uthus, de har värme, mat, vatten och en egen varm och mysig plats att ligga på.

Sommaren 2008 flyttade Rasmus hit, han var då 8 år gammal och hade bott i en lägenhet i hela sitt liv. Hans ägare kunde av olika anledningar inte ha honom kvar så han fick flytta in hos oss, eller snarare in i vår lagård.
Han var rädd de två första veckorna men vi tillbringade mycket tid tillsammans med honom ute i lagården så att han inte skulle känna sig ensam. Efter de första 14 dagarna hade han fångat sin första fågel, vi var helt fascinerade över hur djupt rotad jaktinstinkten är. Han hade aldrig varit utomhus och så plötsligt blir han en fullfjädrad jägare. Sen dess har det blivit ett oändligt antal småfåglar, möss och sorkar.

Sommaren 2010 så flyttade Lasse och Bosse in, eftersom Rasmus börjar bli till åren ville vi förnya jägarflocken på gården. De som ska hålla alla möss borta från bostadshuset.
De föddes hos Johans barndomskompis Torgny som bodde i Vingåker. Vi hämtade de när de precis hade fyllt 12 veckor och de var så små och söta.

Hösten 2013 fick Rasmus flytta härifrån, till katthimlen. Han har gjort sitt här på gården och vi hoppas att han får det bra när han får springa på de eviga ängarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s