Traditionell fransk baguette

En baguette för oss som inte bor i Paris och inte kan köpa nybakad baguette nere på gatan. Den här baguetten har ett frasigt skal och seg mjuk insida. Så enkel att baka att man gärna bakar den ofta.

Innehåll

9 deciliter mjöl, helst Vetemjöl Special eller liknande
4,5 deciliter vatten
4 gram färsk jäst
2 teskedar salt

Bakning

  • Blanda mjöl och vatten ordentligt i en skål. Degen ska vara så fuktig att den kletar fast lite i bunken men ändå släpper när man drar den från kanten, alltså ganska lös.
  • Vänta 1 timme.
  • Smula ner jäst i degen. Knåda degen ordentligt.
  • Blanda i saltet i degen. Knåda degen ordentligt.
  • Låt jäsa i skålen i kylskåpet i mer än 10 timmar.
Degen har jäst över natten.
  • Dela degen i tre delar och forma delarna genom att dra ut dem till kvadrater. Rulla ihop kvadraterna till baguetter.
  • Rulla över baguetterna på bakplåten. Låt dem vila i två timmar.
  • Skär djupa snitt i baguetterna.
  • Grädda i 250 grader i 16 minuter eller tills de har önskvärd färg.

Innehåller annonslänkar till våra affiliate partners.

Bra att ha när du ska baka

Inspiration och tips

För att få lite tips av baguettemästarna i Frankrike och inspiration hur du ska hantera degen rekommenderar jag de här klippen på Youtube:

Inspireras av franska baguette mästare.
Lär olika tekniker för att forma baguetter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s