Vår International Harvester B414

Den är från 1963 och röd. Om den inte vore röd vore den inte min. Jag älskar den röda färgen och att den är från 1963.

Vår International Harvester B-414 från 1963.

1963 avslöjades Stig Wennerström för att ha spionerat för Sovjetunionen. John F.Kennedy besökte Väst Berlin och yttrade de berömda orden ”Ich bin ein Berliner”. Innan årets slut hade han tragiskt mördats på öppen gata. Martin Luther King Jr höll en av de största frihetsdemonstrationerna i USA’s histora.
Valentina Tereshkova blev den 16 juni den första kvinnan i rymden och Thich Quang Duc en buddhist munk brände sig själv till döds i protest mot Syd Vietnamesiska regeringen på gatan i Saigon.

Min traktor byggdes alltså detta turbulenta år. Röd kanske är en passande färg på traktorn. Jag har försökt få tag på rätt färg till traktorn för att bättra på den. Olsson i Ellösa har en bra webshop och katalog med färger och traktordelar. Där hittade jag lite bättringsfärg.

Mer läsning och information om traktorn:

Fler inlägg om traktorn från bloggen

Gammal traktor

Gammal Fordson traktor En gammal traktor av märket Fordson stod parkerad utanför Fallqvist Glas i Karlskoga, rostig och tung. Deras årliga cruising fest är alltid väldigt uppskattad då de bjuder på hamburgare. Vem älskar inte hamburgare? Fallqvist Glas har bytt några frontrutor till våra bilar. Det fungerar alltid bra.

Olle har handlat

Olle gillar ”Stora Maskiner” så idag köpte vi några traktor tidningar på affären. Vi köper sällan tidningar. Men det är ju trevligt att bläddra lite i dem när de ligger framme. Har ni sett tv-programmet Stora maskiner på SVT. Det är ju spännande för vuxna också för det finns ju fantastiskt stora maskiner i gruvor…

Fiffigt!

Så här gjorde Johan för att få loss traktorn när han körde fast med först firmabilen och sen traktorn i leran ute i hagen.Han surfade runt lite och hittade den här påhittiga idén på Youtube.Lätt som en plätt! Ett stort tack till Larsalars som lagt upp den här videon på YouTube. Uppdatering 2021-08-12:Här är en…