Bästa pizzadegen

Jag har testat flera olika recept på pizzadeg men till slut har jag fastnat för nedanstående recept. Pizzorna blir väldigt frasiga men ändå mjuk fin kant och är väldigt enkla att baka ut. Jag är inte ensam om att gilla det här receptet, hela familjen gillar verkligen pizzorna.

Deg:

9 dl mjöl Tipo 00 (strukna mått, inte packade)
3,5 dl vatten
3 g jäst
3 msk olja
2 tsk salt
2 tsk socker

Annonslänk:
Du kan köpa mjölet Tipo 00 här.

  1. Blanda ljummet vatten och jäst och rör om.
  2. Lägg i 2 dl mjöl. Det är viktigt att inte ta för mycket mjöl, så mät noggrant.
  3. Rör om.
  4. Blanda i salt, socker och olja.
  5. Rör om.
  6. Blanda i resten av mjölet, 7 dl.
  7. Rör om och knåda, degen ska bli relativt lös. Den bör inte vara hård.
  8. Forma till 4 degbollar och lägg dem på ett fat eller låda. Täck över med lock eller plastfolie.
  9. Jäs över natten eller i varje fall 8 timmar i kylskåp. Jag tror att de kan jäsa något kortare tid i rumstemperatur men jag har inte testat vilken tid som kan vara passande. I kylskåp kan man förvara och låta degen jäsa i flera dygn om man inte hinner baka ut allt vid samma tillfälle.
  10. Baka ut pizzan utan att platta ut kanten.
  11. Lägg på tomatsås, jag använder Mutti Pizza Sås, ost och sist valfria tillbehör.
  12. Grädda på högsta temperatur.
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-3.png
4 deg bollar

Baka ut men akta kanten.

Före gräddning.

Dags att äta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s