En baguette som är enkel att baka och får ett hårt frasigt skal med mjuk insida. Det tar lite tid då degen ska stå i kylen 10-12 timmar men blir väldigt gott. Receptet ger saftiga 3 baguetter.

3 deciliter vatten
8-9 deciliter Glutenfri Mjölmix Basmjöl
6 gram färsk jäst
1,5 tesked salt
- Blanda vatten och mjölmix i en skål. Jag använder en vanlig sked att röra om med. Degen ska inte bli fast men den ska inte heller vara smet.
- Smula över den lilla jästen och blanda ordentligt.
- Blanda ner saltet i degen.
- Täck över och låt stå en timme.
- Jäs i kylskåpet i mer än 10 timmar.
- Dela upp degen i tre delar.
- Forma försiktigt tre baguetter. Jag använde lite mjölmix och bakplåtspapper vid formningen för att degen inte skulle fastna på bänken.
- Låt ligga på bakplåtspapperet i en timme innan de ska gräddas.
- Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
