Frasig glutenfri baguette

En baguette som är enkel att baka och får ett hårt frasigt skal med mjuk insida. Det tar lite tid då degen ska stå i kylen 10-12 timmar men blir väldigt gott. Receptet ger saftiga 3 baguetter.

Glutenfri baguette

3 deciliter vatten
8-9 deciliter Glutenfri Mjölmix Basmjöl
6 gram färsk jäst
1,5 tesked salt

  • Blanda vatten och mjölmix i en skål. Jag använder en vanlig sked att röra om med. Degen ska inte bli fast men den ska inte heller vara smet.
  • Smula över den lilla jästen och blanda ordentligt.
  • Blanda ner saltet i degen.
  • Täck över och låt stå en timme.
  • Jäs i kylskåpet i mer än 10 timmar.
  • Dela upp degen i tre delar.
  • Forma försiktigt tre baguetter. Jag använde lite mjölmix och bakplåtspapper vid formningen för att degen inte skulle fastna på bänken.
  • Låt ligga på bakplåtspapperet i en timme innan de ska gräddas.
  • Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s