Frasig rabarberpaj, glutenfri (favorit)

image

Ingridienser:

  • 2 stycken ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl (eller vetemjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smält smör eller flytande margarin/smör
  • 2-3 stjälkar ca 300g (ca 300 g) rabarber
Att strö över:
  • 1-2 msk strösocker
  • 2-3 msk potatismjöl

Utrustning:

  • elvisp
  • pajform ca 26 cm i diameter

Gör så här:

Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke.

Tillsätt sockret till äggvitorna.

Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett till äggulorna.

Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet. Den ska inte vara så hård att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa därefter innehållet i den andra bunken.

Rör sedan samman alltihop med en sked.

Häll smeten i en smord ugnsform, t.ex en rund form ca 26 cm i diameter.

Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm breda. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Strö över socker och sikta över potatismjöl. (Ju tidigare på sommaren desto mer potatismjöl för då ”vattnar” sig rabarbern mer och potatismjölet binder vätskan.)

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Låt svalna, servera ljummen eller rumstempererad med vispad grädde eller glass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s