Sofies kycklinggryta

Idag gjorde jag äntligen Sofies kycklinggryta igen. Den som spridit sig i Karlskoga, genom mina mamma-vänner.

20131202-195650.jpg
Receptet kommer här.

Skär kycklingfiléer i mindre bitar och se till att dem blir genomstekta i en stekpanna.
Hacka gul lök och låt dem fräsa i en gryta tills dem blir mjuka.
Hacka färska champinjoner och lägg i dem i grytan tillsammans med löken. Lägg över kycklingen i grytan.
Gör en bottenredning med vetemjöl och späd med vispgrädde och mjölk det det blir lagom konsistens.
Lite krämigt ska det vara.
Medan det puttrar så strimlar du bacon och knapersteker det och lägger åt sidan på hushållspapper så att det håller sig knaprigt.
Hacka grön paprika och lägg åt sidan.
Krydda grytan med salt, svartpeppar och Örtagårdskrydda. Ha i en skvätt soja.
Lägg i paprikan och låt det puttra ytterligare några minuter.
Lägg i baconet precis innan serveringen.
Servera kycklinggrytan med ris eller färsk pasta.

20131202-200542.jpg

Riktigt god och användbar kryddblandning utan e-ämnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s