Lägenheten

Vi har en lägenhet i uthuset som har varit i förskräckligt skick. Det blev en vattenskada 1994 och sen dess har det bara stått och ingen har gjort något åt saken.
Det är ett kök och ett sovrum på nedervåningen och var ett badrum på övervåningen. Vi bestämde oss för att förändra planlösningen så vi tog bort trappen och ska senare bygga en ny i köket. Upp så ska vi göra det större genom att ta ner innerväggarna som nu är uppbyggda en bit innanför timmerväggarna, på det sättet kan vi få två rum uppe plus ett litet badrum.
Men det kommer mycket senare.
Första prio var att få iordning sovrummet på nedervåningen så att vi har ett gästrum om våra familjer vill sova över. Det är ganska bökigt att ha folk sovandes på soffan. Mina föräldrar har ju till och med köpt sig en liten husvagn som står här för att slippa sova på soffan.
Nu är vi nästan klara med sovrummet där ute. Murstocken ska putsas om och fönstren ska renoveras men det tar vi i ett senare skede. Det enda som är kvar nu är att måla golvlisterna en gång och sen sätta på taklister och foder runt fönstren och dörren.
Men vi ser redan nu hur bra det blir.
Tanken är att vi ska ha två enkelsängar där för gäster och sen ska jag ha en sekretär för att kunna sitta och plugga i lugn och ro när pojkarna och Johan är hemma.
DSC_0176DSC_0178
DSC_0179DSC_0181
DSC_0182DSC_0188
DSC_0189
Tapeten kommer från Boråstapeter och heter Pigkammaren, från deras serie Karlslund. Den finns i både rött och blått men vi vill ha en varm känsla i rummet så därför valde vi den röda.
Det satt ett gammalt lås på dörren men ingen nyckel fannns. Som tur är har vi en riktig låsfirma här i stan så det var bara att ta med sig låset dit och så fick vi en ny nyckel.
Johan ville ha riktigt höga golvlister så han åkte till Nords och köpte de högsta han kunde finna. Jag är lite mer tveksam men med samma färg som golvet så ser det bra ut.
Golvet slipade vi och målade med linoljefärg. Allting målas med linoljefärg utom taket som vi målade med äggoljetempera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s