Lchf-våffeltorsdag

image

Det funkar utmärkt att göra våfflor utan mjöl. Förra gången prövade vi att göra våfflor med mandelmjöl men jag tyckte att de blev för tunga i konsistensen.
Nu gjorde jag enligt ett recept i Lchf för familjen, med fiberhusk i smeten.
Goda tyckte hela familjen, inte lika kanongoda som vanliga men man blir äckligt mätt av vanliga våfflor. Maten lägger sig som en tjock degklump i magen. Så blir det inte med dessa.
Jag mosade lite tinade hallon och jordgubbar och serverade med vispad grädde.
Fast det blev godast med bara grädde.
image

Den sista våfflan gräddade Johan, han brukar tycka om tjocka våfflor men idag tyckte till han att han överdrev lite.
image

Här kommer receptet:
8-10 st våfflor
1 dl gammaldags mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 g smält smör
4 ägg
1tsk bakpulver
1 krm salt
Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå i ca 5 minuter.
Smeten är ganska tjock och seg så du måste stryka ut den lite i våffeljärnet med en sked.
Pensla järnet med smör mellan varje våffla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s