Hej och hå, hur ska detta gå?

image

Vi har testat att slå lite med fyrhjulingen och slåtteraggregatet nu, det är inte lätt men nu börjar vi förstå lite mer. Några smågrejer som måste fixas men igår kväll kunde vi slå en del, synd att det vräker ner regn idag bara. Vi började med vinterhagen, där slår vi inte först och främst för att ta hö utan för att det ska fortsätta växa bra tills fåren ska gå där i höst.

image

image

Det är mycket att tänka på när du ska köra, rätt fart, rätt rytm, vart du placerar slåttern och mer. Men på slutet fick vi lite flyt.

image

Men ibland såg det ut såhär.

image

Nu borde vi bara fixa störar så att vi kan lära oss att hässja men jag vet inte riktigt hur vi ska ha tid. Är det någon som vill hjälpa till eller ta hand om pojkarna lite?

Annonser

5 responses to “Hej och hå, hur ska detta gå?

  1. Pojkarna, tack!

  2. Kan fråga grannen här om han kan åka till er o visa hur man ”bygger” en hässja o hur man gör, om ni vill! Han älskar allt som gjordes o fanns förr. Vi hjälper gärna
    till, jag med barnen o Tomas med att hässja så kan vi ta lite hjälp av er om vi skulle behöva! Kram

    • Fråga gärna, väldigt gärna. Nu gick aggregatet sönder ikväll. Vi måste kolla om vi kan laga det, vilket vi hoppas annars får vi ta hit någon som slår åt oss men vi behöver ju ändå ta reda på det så all hjälp är välkommen. Speciellt er.

  3. Ska höra med honom så fort jag träffar honom, han kanske tom har störar att låna ut. Ni får hojta till när ni vill ha hjälp, för vi vet ju inte när ni gör vad. Så det är bara att ni hör av er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s