Frasig rabarberpaj

Idag så bakade vi paj. Frasig rabarberpaj. Med lite marängfeeling.

Jag hittade receptet när jag skulle göra paj åt Emanuel, Johans lillebror som är glutenintolerant.

Lätt att göra och riktigt gott. Kan vara smaskigt att variera i sommar så att man inte tröttnar på smulpaj.

Receptet kommer här

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2-3 stjälkar rabarber (ca 300 g)

Dela äggen, häll äggen och gulorna i varsin bunke. Häll sockret i äggviteskålen. Tillsätt potatismjölk, bakpulver, vaniljsocker och smöret i ägguleskålen.

Vispa vitorna och sockret med elvisp i några minuter men ej tills det blir hårt skum. Vispa ihop innehållet i den andra skålen också och blanda sedan samman de båda skålarnas innehåll.

Häll smeten i en smord form.

Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1cm. Strö över och tryck ner bitarna i smeten.

Strö över 1-2 msk socker och 2-3 msk potatismjöl

Grädda mitt ugnen i ca 20 minuter på 175 grader.

Låt svalna lite och servera pajen ljummen med glass eller grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s