Äntligen

Johan ringde från Bangkok tidigare i kväll, nu sitter han på flyget på väg till Köpenhamn. Förväntas hem imorgon efter lunch.
När vi var på affären så ville Olle köpa nånting till pappa. Han ville köpa en blomma för då blir pappa glad. Han valde en bukett med tulpaner som står på bänken i köket och väntar.

Idag kändes det verkligen som att vintern har lämnat oss för den här gången, vi skippade overallerna för lättare  ytterkläder.
Jag längtar tills jag får hänga undan alla tjocka jackor och overaller. Fan, det ser ut som att det är familjen annorlunda som bor i det här huset om man tittar i hallen. Vi är ju ute så mycket så Olle har tre olika overaller plus jacka osv.
Elias fick hoppa i en tunnare overall som han blev så underbart gosig i, den är från när Johan var liten.

image

Det är inte bara jag som tycker våren är här, dagens skörd från hönshuset.

image

Vi hade sällskap när vi var ute idag.

image

En tur till Ica Maxi Kristinehamn är alltid lika spännande.
Iaf om man är ett och två år.

image

image

Har suttit vid datorn och fixat lite kring fåren.
Vi är en egen genbank, alltså vi är med i bevarandearbetet av en utrotningshotad ras. Vi har visa krav på oss, måste använda friska djur, inte korsa osv.
Nu har vi gått med i Maedi Visna programmet, det är en sjukdom som man försöker bli av med i Sverige. Vi är med i ett kontrollprogram med regelbunda provtagningar för att få behålla vår status som M3, vilket innebär att vår besättning är friska.
Nu har vi också gått med i Fårhälsovården, där man registrerar alla djur som föds, och dör eller på andra sätt lämnar gården. Vi kan själva registrera nya djur vissa internet, vilket är tanken när lammen kommer, om de kommer.
Nu när vi är med i de två olika programmen så kan vi söka miljöbidrag för att vi är med och bevarar en hotad lantras.

Nu behöver det inte vara så här krångligt att ha får, vi har själva valt att krångla till det. Nu får vi hoppas att vi får några kronor för besväret och fina friska lamm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s