Februarifint

Idag har vädret verkligen visat sig från sin bästa sida, strålande sol, lite snö ligger på marken och någon enstaka minusgrad. Vi har varit ute nästan hela dagen. Först åkt pulka med pojkarna.
image

Olle prövade sina skidor. Han åkte en bra stund, tyckte att det var riktigt roligt.
image

Idag har Helge och flickorna fått komma in i det vi kan kalla vårt fårhus, vi har gjort om i ladugården sen fåren var inne sist så nu kan alla gå tillsammans. Nu får de stå inne tills lammen har kommit och det är dags att gå ut på det första betet för våren.
Eftersom det är vårt första år som fårägare så har vi ingen riktig koll på när lammen kommer, i april gissar vi men det kan lika gärna hända i slutet på mars som i slutet på april. Därför är det hög tid att vi gör oss redo. Paket med nödvändigheter inför lammningen ska inhandlas, klippmaskin ska beställas, fåren ska klippas. Vi måste se till att vi har utrustning så att vi kan märka lammen direkt, så att vi har koll eftersom stamtavlan är viktig när det gäller en allmogeras. Vi är en egen genbank nu så våra lamm kommer också att få en riktig stamtavla.
Det känns bra att vi har fått in fåren nu, man får ju av naturliga skäl en helt annan kontakt med djuren än när de går ute.
Nu är middagen uppäten och jag ska dammsuga. Sen tror jag bestämt att det är dags att ta ner julgardinerna.
Känslan av att bo på landet slår allt idag. Att mina barn får växa upp nära djur och natur, få en förståelse för vad som verkligen spelar roll här i livet. I väntan på middagen stod vi och tittade ut genom fönstret på två stora älgar som betade strax utanför fårhagen. Då ser vi ett gäng med rådjur alldeles bredvid, största gruppen vi någonsin sett gå och beta tillsammans. Det var tio djur, imponerande. Johan tyckte det var synd att vi inte hade en bössa, tänk vad med kött det skulle ligga i frysen annars.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s